02/05/2024

Atelier de limba italiana la Biblioteca Judeteana Vaslui

1 min read

Desfăsurat în cadrul programului Biblioteca de vacanta de la Biblioteca Judeteana Vaslui, atelierul are loc în fiecare zi de miercuri, de la orele 9.30 (copiii cu vârsta între 7 și 10 ani) și de la orele 11.00 (copiii cu vârsta între 11 și 14 ani) și este coordonat de prof. Mirela Fighiuc.
În societatea de astăzi este important ca, încă de la cele mai fragede vârste, copiii să fie capabili să comunice și în altă limbă decât cea nativă. În acest fel, copiii îşi însuşesc noi moduri de a gândi şi de a înţelege lumea din jurul lor, îşi îmbunătăţesc capacitatile cognitive, vor avea un acces mai larg la sursele de documentare şi vor deschide porţi către istoria, geografia, cultura şi spiritul altor naţiuni.
Știați că:
-Limba italiană utilizează alfabetul latin, cu 21 de litere. Literele j, k, w, x şi y nu sunt utilizate decât în cuvintele împrumutate?
-În limba italiană se disting doar 2 genuri : masculin şi feminin?
-Limba italiană este cunoscută ca limba muzicii datorită faptului că se regăsește foarte des în terminologia muzicală și în operă?
-Crinul este floarea națională a Italiei?
-Florența este considerată Casa Artei, pe când Milano este considerat Casa Modei?
-Tiramisu a fost inventat aici. „Tierra mi su” înseamnă „Ridică-mă/ fă-mă fericit”, făcând referire la gustul angelic al desertului?

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.