01/05/2024

ATENȚIONARE ADRESATĂ CONDUCĂTORILOR AUTO

2 min read

Având în vedere atenţionările meteorologice de vreme rea emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, atenţionăm conducătorii auto în privinţa pericolelor care pot apărea pe drumurile publice.
Având în vedere atenţionarea meteorologică COD PORTOCALIU de vreme rea (instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, intensificări puternice ale vântului cu viteze la rafală de peste 70…80 km/h, vijelii, grindină și descărcări electrice. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp) emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabilă pentru perioada 25 august 2020, ora 13:00 – 25 august 2020, ora 23:00, atenţionăm conducătorii auto în privinţa pericolelor care pot apărea pe drumurile publice.
Fenomenele meteo prognozate în cazul codului portocaliu (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, […] temperaturi extreme, ceaţă) pot fi periculoase, cu un grad mare de intensitate.
Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui recomandă cetăţenilor să evite deplasarea în zonele afectate de condiţiile meteorologice nefavorabile. Dacă totuşi nu puteţi amâna călătoria din motive de maximă necesitate, asiguraţi-vă că aveţi suficient combustibil în rezervor, pentru ca în cazul unor blocaje să nu suferiţi din cauza temperaturilor ridicate şi, totodată, să puteţi continua drumul după deblocare.
Informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo şi echipaţi-vă maşina corespunzător!
Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, poliţiștii vasluieni le recomandă șoferilor să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.
Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa! Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!
Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă ! Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!
Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor!
Pietonii sunt sfătuiţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi și că aceştia au oprit maşinile.
Respectați indicațiile polițiștilor aflați în trafic și conduceți preventiv!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.