Sun. Sep 20th, 2020

Actiune derulata de Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice

2 min read
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Polițiștii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui au desfășurat activități pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a altor fapte ilegale de natură economică. 
În zilele de 22 și 23 februarie a.c., lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – au executat o acțiune pe raza județului Vaslui (comunele arondate municipiilor Vaslui, Bârlad, Huși și orașelor Murgeni și Negrești), privind prevenirea și combaterea ilegalităților ce se comit în domeniul producției, introducerii în țară, transportului, depozitării, distribuției și comercializării produselor din tutun.
În cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat controale la 105 agenți economici, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 92 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 125.000 lei. Dintre acestea, 81 au fost aplicate potrivit prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 8 la abateri prevăzute şi sancţionate de OUG 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, iar 3 sancţiuni au fost aplicate pentru abateri prevăzute de alte normative.
Totodată, polițiștii au constatat și 3 infracțiuni, una prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, una de contrabandă prevăzută de art. 270 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României și una de înșelăciune, prevăzută de art. 244 din Codul Penal.
Mai mult, a fost confiscați peste 6.000 lei, dar și bunuri (țigarete, produse de panificație, legume și fructe), în valoare totală de peste 3.500 lei, comercializate fără documente legale de proveniență.
Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.