19/05/2024

DV Marin a rabufnit

5 min read

Omul de presa, cum nu l-a cunoscut nimeni

Unul dintre cei mai josnici ziariști din Vaslui, L.T., în combinație cu o poreclită ziaristă, care semnează S.D., căreia îi dă dreptul de semnătură, continuă atacurile la adresa celui mai mare jurnalist vasluian din toate timpurile. Materialul de luni, 12 aprilie 2021, din Vremea nouă, întrece orice închipuire despre ziariștii amintiți. Se alătură altor materiale de dată recentă dar mai ales atacurilor suburbane de peste 20 de ani aproape încontinuu. Au dosare în justiție și plângeri penale. Urmează imediat altele.
Scopul campaniei denigratoare este influențarea deciziei de acordare a titlului de Cetățean de onoare al municipiului Vaslui subsemnatului. Pentru aceasta:

  1. Acești falsi-cetățeni ai municipiului (mereu repudiați de cititorii lor și de cetățeni, de oricine) se întrec în afirmații nefondate, chipurile pentru a demonstra un adevăr după mutrele lor hidoase;
  2. Și-au mobilizat o haită dimprejurul foiței numită ”Vremea nouă”, în mare criză de cititori, venituri, credibilitate, mai toți comentatorii de după apariția materialului fiind din redacția lor, sprijiniți de niște „colegi” la fel de putrezi. I-au blocat pe cei care au răspuns calomniilor și afirmațiilor lor de oameni bolnavi la cap. De aceea nici nu prea sunt texte de apărare și apreciere, pentru că nu toată lumea e compusă din animale bolnave.
  3. Regret profund că l-am trecut clasa, la corijență, pe acel L.T., la rugămintea unui alt cadru didactic.
  4. În prostia, ura și jigodenia lor interpretează o istorie culturală pe care n-o cunosc (la înființarea Festivalului Umorului, Marin era Inspector principal, cu Facultate, și, printre alții îl avea ca subordonat pe Stoian G, care nu avea bacalaureatul, deci nici liceul…erau și alții cărători de bagaje. Nu lucra la Comitetul de Cultură ci la Centrul subordonat culturii. Stoian era un oltean ambițios și destul de muncitor, a ajuns prezentator de spectacole, mai ales la brigăzile artistice de agitație comunistă. Nu era primit la nivelul Comitetului Județean de Partid, unde s-a dat denumirea Festivalului de „Constantin Tănase”. Era omul lui Bran, cel cu propaganda căruia îi turna tot și care l-a adus la sinucidere pe președintele Bălăuță. A ajuns repede omul lui Gh.Tănase, prim secretar, care l-a luat cu el la Slobozia, unde a fost mutat de Ceaușescu. Din 1982 n-a mai avut decât legături pe bani cu vasluienii. E marea mea vină că l-am considerat personalitate locală, deși de 40 de ani n-a scris nimic despre Vaslui. Ce neadevăruri mai spune el, nici nu mai contează. Totuși, Stoian spune că nu știe de demersul papagalilor ăștia de la ”Vremea Noua”.
  5. „Ziariștii” putrezi, afirmă că ar merita și alții titlul de Cetățean de onoare. Uită, însă’, cu răutate și prea puternică ură, că aceia propuși de ei, sunt acolo departe, chiar dacă mai vin pe la bunici la zeci de ani și că de fapt nu mai au nici o legătură cu Vasluiul. Au merite, poate, pe acolo, dar nouă, aici, nu ne folosește nici măcar numele. Subsemnatul este aici de 51 de ani, aici la lupta vieții pentru vasluieni, ca un adevărat stâlp cultural, jurnalistic, în învățământ, în istoria Județului. Și ca om al locului.
  6. Prăpădiți prin istoria murdară a județului-ziaristic, aceștia „uită” că în 1990 am înființat prima Televiziune privată (Licența 001/TV, că din 1993 am înființat posturile de radio, din 1996 ziarul Meridianul, din 2015 revista internațională MERIDIANUL CULTURAL ROMÂNESC, care este o prezență autoritară în presa românească (cum se vede chiar din materialele lor). Vedeți că dacă Marin nu mai poate, nimeni nu mai poate să re-facă TV, Radio? Pârvoiu, Striblea, Ursu și alții sunt urmașii lui Marin și nu netrebnicii aceștia care nu știu decât să distrugă în numele unui drept pe care nu l-a acordat nimeni.
  7. Din păcate am fost mereu ocultat de comunistoizii și aliații-stipendiații lor. Ce fac nemernicii aceștia e profund dăunător: cică s-ar promova pe ei, că tare sunt ziariști de soi, că lasă lumea să se exprime…când de fapt aduc prejudicii serioase oamenilor MODEL de muncă și pentru rezultate, slăbind încrederea tinerilor în valorile locale. În oamenii de valoare rămași AICI, nu duși pe alte meleaguri și muncind pentru străinătăți.
    Și, înălțarea vasluienilor condamnați de secole să-și piardă materia cenușie într-un exod de secole, nu poate sta în mâinile sau în capul înstrăinaților.
    Cine a avut mai multă încredere în valorile locale decât profesorul: Că dintre cei peste 500 de tineri care și-au încercat norocul în presă la TVV-Marin s-au ales și putregaiurile astea… era inevitabil.
    Țin să le menționez și un merit numit memoria răului: ca să ții decenii la rând ura aceasta așa puternică, înseamnă memoria răului, chiar dacă pernicioasă ca la aceștia. Cu ura însă, nimeni n-a construit ceva vreodată. Și nici ei. Păcat pentru nenorociții ăștia șantajiști, care n-au nimic sfânt.

PRECIZARE SUPLIMENTARĂ:

Nimeni, niciodata nu-i va considera pe aceștia oameni de încredere sau de valoare, pentru că sunt doar niște lachei și putregaiuri.
Precizez că acesta este purul adevăr oricând verificabil.
În numele celor 50 de cărți tipărite, a presei apreciate în țară și peste hotare, la 80 de ani de viață cu folos pentru toți, cu loialitate pentru aceste locuri unde mi-am pregătit și mormântul, deci cu respectul, stima, mândria și iubirea pentru vasluieni, îi asigur din nou de devotamentul meu mereu exprimat pentru valorile noastre, locale.
Subliniez că datorită lui Marin, Vasluiul a ajuns pe harta culturală a țării și a lumii.

Prof. dr. D. V. MARIN /12 aprilie 2021/Vaslui.

P.S. Acesta este un material realizat de profesorul si omul de presa DV Marin. La eventualele reclamatii, inclusiv cele venite din partea vizatilor de la Vremea Noua, va raspunde doar autorul DV Marin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.