14/06/2024

PS Ignatie a participat la sfințirea bisericii Schitului Cucuiș, din Episcopia Devei și Hunedoarei

2 min read

În Duminica a VI-a după Paști biserica Schitului Cucuiș din Episcopia Devei și Hunedoarei, a fost târnosită, slujba fiind oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, și Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, împreună cu soborul de preoți și diaconi.
Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu a rostit un cuvânt de învățătură despre rânduiala sfințirii bisericii, care devine astfel loc de sfințire și de binecuvântare pentru toți cei ce vin și se împărtășesc cu Sfintele Taine ale Mântuitorului Iisus Hristos.
În continuare a fost săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Altarul de vară din curtea așezământului monahal. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala preoțească „Sacerdotes” a Episcopiei Devei și Hunedoarei, dirijată de Preotul Daniel Balea.
Preasfințitul Părinte Episcop Andrei a rostit cuvântul de învățătură despre vindecarea orbului din naștere, explicând că această pericopă evanghelică este un îndemn la mărturisirea credinței.
Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a adresat, la final, un cuvânt de mulțumire soborului de ierarhi, preoți și diaconi împreună slujitori, binefăcătorilor așezământului monahal și pelerinilor prezenți.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.