15/06/2024

Prelungire termen depunere Cereri de plată până la data de12 iunie 2024 inclusiv

1 min read

APIA vine în sprijinul fermierilor!
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că termenul de depunere a Cererilor de plată, în cadrul Campaniei 2024, a fost prelungit până la data de 12 iunie 2024 inclusiv, în conformitate cu prevederile Ordinului MADR nr. 231/06.06.2024 pentru modificarea unor acte normative în domeniul agriculturii, publicat în Monitorul Oficial nr. 529 din 06.06.2024.
Prin actul normativ menționat se precizează că în anul 2024, cererile de plată se depun la APIA în perioada 4 aprilie – 12 iunie.
Astfel, data limită de depunere este 12 iunie 2024 inclusiv.
Prelungirea termenului vine în sprijinul fermierilor care din motive neimputabile lor încă nu au depus Cererile de plată pentru anul 2024 în termenul stabilit inițial.
Fermierii sunt așteptați la Centrele județene și locale APIA unde vor beneficia de tot sprijinul funcționarilor Agenției în accesarea cu succes a intervențiilor aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic, precum și a schemelor de sprijin compensatoriu de mediu și climă.
De asemenea, fermierii care au depus Cererea de plată electronic prin accesarea aplicației IPA-Online, pentru închiderea acesteia se vor prezenta la sediile APIA în vederea semnării, iar cei care vor utiliza semnătura electronică vor anunța în prealabil (prin mesaj telefonic sau prin e-mail) funcționarul responsabil.
APIA asigură toți fermierii de sprijin, implicare și atașament.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.