21/05/2024

Cartea „Rugăciuni ale Euharistiei” va fi lansată la Huși, marți, 14 mai

2 min read

Cu binecuvântarea Părintelui Episcop Ignatie al Hușilor, marți, 14 mai 2024, la sediul Protopopiatului Huși, în sala de conferințe, va fi lansat volumul „Rugăciuni ale Euharistiei Partea 1: Mărturii și anaforale primare”, scrisă de dl. Lect. Univ. Dr. Mihail Qhalid Qaramah, de la Facultatea de Teologie din Alba Iulia, Universitatea 1 Decembrie.
Volumul va fi prezentat de Părintele Conf. Univ. Dr. Roger Coresciuc, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași.
Evenimentul va începe la ora 16.00, în Sala de conferințe a Protopopiatului Huși, Str.1 Decembrie, mun. Huși, județul Vaslui.
Mihail Khalid QARAMAH este doctor în Teologie și cadru didactic în cadrul Facultății de Teologie a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Este membru în The Association for Slavic, East European, & Eurasian Studies și editor adjunct al Museikon: A Journal of Religious Art and Culture. Cercetarea sa vizează istoria ritului bizantin, a liturghiei bizantino-slave din spațiul românesc și reforma liturgică în Biserica Ortodoxă. Este autor al următoarelor cărți de specialitate: Întâmpinarea vieții. Nașterea și îmbisericirea pruncului în tradiția liturgică ortodoxă – evoluție și teologie (Alba Iulia: Edit. Reîntregirea, 2021, 254 p.), O istorie a Molitfelnicului românesc. Evoluția formularelor Sfintelor Taine (sec. XVI-XVII) (Alba Iulia: Edit. Reîntregirea, 2022, 310 p.) și „Rugați-vă neîncetat” (1 Tesaloniceni 5, 17). O istorie a Ceasurilor mici din ritul bizantin (Cluj-Napoca: Edit. Renașterea, 2022, 314 p.). O parte din studiile sale pot fi consultate pe rețelele academia.edu și ResearchGATE.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.