22/05/2024

Rezultatele obținute de jandarmii vasluieni în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

2 min read

În această minivacanță, pentru siguranța comunității, peste 250 de jandarmi vasluieni au fost alături de cetățeni pentru prevenirea, descurajarea și combaterea faptelor ilegale.
Dorim să mulțumim tuturor celor care au ales să se bucure de aceste sărbători într-un mod responsabil.
Pe timpul misiunilor executate nu au fost înregistrate evenimente majore, însă au fost constatate și sancționate o serie de abateri de la lege.
Astfel, jandarmii au fost solicitați să intervină de 25 ori în urma apelurilor la 112 sau la dispeceratul unității și au fost nevoiți să aplice 80 de sancțiuni contravenționale, din care 26 de avertismente și 54 de amenzi în valoare de 61.800 lei, majoritatea, pentru încălcare normelor de conviețuire socială. Printre cei sancționați se numără și un grup de 6 persoane care, în noaptea de Înviere, au tulburat ordinea publică și au provocat scandal în cimitirul Eternitatea din municipiul Huși, fiind sancționate cu amenzi în valoare de 25.000 lei. De asemenea, o altă persoană a fost sancționată, deoarece a ars deșeuri pe strada Ion Popescu din municipiul Bârlad, cu amendă de 30.000 lei.
Tot în această perioadă, jandarmii au constatat 3 infracțiuni independent (comercializare de produse contrafăcute, deținere de substanțe interzise, furt dintr-o societate comercială) și 2 infracțiuni în cooperare cu polițiștii.
În perioada următoare vom continua acțiunile pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pe această cale, reamintim cetățenilor faptul că pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul jandarmilor aflați în dispozitivele de ordine publică sau prin apelarea numărul unic de urgență 112.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.