21/05/2024

ACTIVITATI MULTIPLE LA GRADINITA CU P.P. Nr. 3 VASLUI

2 min read

Concursul Național de Educație pentru Mediu “Eco Provocarea!” din cadrul ”Saptamanii verzi” a implicat un numar de 160 preșcolari ai Gradinitei cu Program Prelungit nr. 3 din Vaslui, alături reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului Vaslui (dir., ing. Mihaela Budeanu), părinți și cadre didactice. Acestia au participat la
un marș tematic si un târg de economie circulară. Cu acest prilej au fost promovate cu pasiune principiile, valorile și ideile legate de protecția mediului înconjurător prin mesaje eco și schimbul de obiecte, jucării din cadrul târgului de economie circulară. De asemeni, ,,Eco School ”, ,,Patrula de Reciclare”, “Și cei mici fac fapte mari”, “Capace cu suflet” sunt alte proiecte extracurriculare în care preșcolarii grădiniței au participat si participă cu multa bucurie și interes. ”Există mereu o misiune concretă a educației, să transforme ceea ce au învățat copiii în acțiuni practice și să ducă bunele obiceiuri în familie, în comunitate, prin propriile lor mijloace. Aceasta e provocarea care le dezvoltă creativitatea, empatia, simțul responsabilității, abilitățile de comunicare și de rezolvare de probleme”, ne-a transmis prof. Cristina Lefter, dircetor la Gradinitiei cu Program Prelungit nr. 3 din municipiul resedinta de judet.
Dreptul la un mediu curat sănătos este dreptul tuturor celor care locuiesc pe această planetă, satisfacerea nevoilor prezentului fără a compromite posibilitaţile generaţiilor viitoare este scopul educațional al copiilor si cadrelor didactice, deopotriva. ”Ne bucurăm de fiecare aspect al acestei planete minunate și recunoaștem responsabilitatea noastră de a o proteja și conserva pentru generațiile viitoare”, ne-a declarat prof. Iulia Vasilica Balan, coordonatoarea Programului ”Eco provocarea”.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.