22/05/2024

FORUMUL ECONOMIC REGIONAL MOLDOVA 2024

3 min read

Centrul de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale (C.A.P.D.R.), în colaborare cu Consiliul Județean Suceava anunță organizarea la Cazinoul Băilor din Vatra Dornei, în perioada 4–6 iulie, a Forumului Economic Regional Moldova ediția 2024.
Partenerii evenimentului vor fi:
-Agenția Română pentru Investiții și Comerț Exterior;
-Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord Est;
-Camera de Comerț și Industrie a Județului Suceava;
Municipiul Vatra Dornei;
-Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților;
-Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Județul Suceava;
-Orașul Siret;
-Orașul Gura Humorului;
-Universitatea Ștefan cel Mare Suceava.
Invitat special va fi ambasadorul Chinei în România, E.S. Han Chunlin (foto).
Revista economică Moldova Invest a dedicat ediția de primăvară promovării potențialului investițional al Regiunii Extinse a Moldovei în perspectiva acestui eveniment deosebit de important pentru economia regională a întregii Moldove aflată în interdependență cu partenerii economici ai României. Calitatea de “invitat special” acordată delegației chineze la Forumul Economic Regional Moldova este fundamentată pe argumente economice solide. La 5 octombrie 1949, România era a treia țară din lume care stabilea relații diplomatice cu Republica Populară Chineză.
Într-un moment în care lumea se schimbă cu o viteză amețitoare, o aniversare remarcabilă marchează harta relațiilor internaționale dintre țările noastre: cea de-a 75-a aniversare a stabilirii relațiilor diplomatice între România și China. Este un moment de reflecție asupra trecutului, dar și un prilej de a privi spre viitor cu încredere și optimism. Cu accent pe stimularea creșterii, inovației și colaborării, forumul din acest an promite să fie un eveniment de referință în conturarea peisajului economic al regiunii.
Organizatorii doresc ca ediția din acest an, organizată la Vatra Dornei, sa atragă o gamă diversă de participanți, de la oficiali guvernamentali și factori de decizie până la titani ai industriei și lideri de opinie.
La baza agendei forumului stă angajamentul de a explora soluții inovatoare la provocările economice urgente cu care se confruntă regiunea. Prin discuții pe paneluri, discursuri cheie și ateliere interactive, participanții vor angaja un dialog constructiv menit să identifice strategii pentru o creștere și o prosperitate incluzivă.
Unul dintre punctele forte ale forumului este accentul pus pe stimularea colaborării între părțile participante.
Prin aducerea împreună a reprezentanților din guvern, mediul de afaceri, mediul academic și societatea civilă, evenimentul își propune să catalizeze parteneriate care generează schimbări semnificative și creează impact durabil. Tema centrală a Forumului Economic Regional Moldova 2024 este “Planificare și Cooperare pe obiectivul strategic: Moldova 2030“.
Forumul va aborda această temă crucială prin inițierea unor teme, prezentări și colaborări care vizează dezvoltarea strategică a regiunii în deceniile următoare pe baza pregătirii, în următorii 6 ANI, a unei Platforme Unitare de Colaborare, integrată cu inteligența artificială, care să asigure funcționarea, pe domenii de activitate a Regiunii Extinse a Moldovei în format World Wide.
Cu agenda sa dinamică și formatul interactiv, forumul va oferi participanților o oportunitate unică de a-și împărtăși ideile, a stabili conexiuni și a explora noi căi de colaborare. În afara sesiunilor formale, participanții vor avea ocazia să interacționeze cu ceilalți participanți, să-și prezinte proiectele inovatoare și să descopere bogata moștenire culturală a regiunii. Cu peisajul său scenic și atmosfera vibrantă, Vatra Dornei este pregătită să găzduiască un eveniment cu adevărat memorabil, care să inspire acțiunea, să conducă la progres și să promoveze un spirit de cooperare pentru ani de acum înainte.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.