23/05/2024

A INCETAT DIN VIATA OMUL DE RADIO OCTAVIAN VINTILA

1 min read

Născut pe 22 iunie 1938, la Ploiești, județul Prahova, Octavian Vintilă a decedat aseara, la vârsta de 86 de ani. Familia sportului românesc a pierdut un mare comentator sportiv. Radio România Actualități a anunțat sâmbătă de dimineață decesul lui Octavian Vintilă. Acesta a încetat din viață, vineri, la vârsta de 86 de ani.
Fost sportiv de performanță la scrimă, în proba de sabie, Vintilă a îmbrățișat apoi cariera de jurnalist sportiv, fiind unul din cei mai activi comentatori de radio, în special la Jocurile Olimpice.
Cu lotul olimpic de scrima al României a participat la Jocurile Olimpice de vară din 1964, de la Tokyo, și la cele din 1972, de la Munchen, unde România s-a clasat pe locul 4 în proba pe echipe.
După retragerea din activitatea competițională Octavian Vintilă a devenit arbitru internațional de scrimă și a fost vicepreședinte al Federației Române de Scrimă din 1975 până în 2000. În paralel, a devenit jurnalist, lucrând la biroul de presă al clubului Steaua, împreună cu Cristian Țopescu, un alt ”monstru sacru” al juranalismului romanesc. A comentat șase ediții ale Jocurilor Olimpice, începând din 1976. A fost comentator sportiv și realizator de programe la Radio România Actualități. A fost președintele Asociației Presei Sportive (APS) din România din 2006 până în 2011. Pentru realizările sale a fost ridicat la gradul de comandor si a primit Ordinul Național „Serviciul Credincios”.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.