21/05/2024

SEDINTA PENTRU COORDONAREA ALEGERILOR DIN ROMANIA

1 min read

Astăzi a avut loc ședința Comisiei Tehnice Centrale pentru Coordonarea Activităților de Organizare a Alegerilor pentru membrii din România. Ședința a avut loc în sistem de videoconferință la sediul Ministerului Afacerilor Interne, la care au participat prefecții, subprefecții, membrii Comisiilor Tehnice Județene, precum și reprezentanții Municipiului București, cu scopul de a coordona activitățile de organizare a alegerilor din data de 9 iunie 2022, atât cele pentru Parlamentul European, cât și alegerile locale. Sedința a reprezentat o primă etapă de instruire pentru întregul personal responsabil de buna desfășurare a procesului electoral. Începând cu data de 12 martie, odată cu debutul perioadei electorale, a fost emis către toate Instituțiile Prefectului din țară Punctajul atribuțiilor prefectului, care cuprinde toate sarcinile și responsabilitățile legale ale reprezentantului Guvernului în teritoriu pe întreaga durată a perioadei electorale.
Instituția Prefectului din județul Vaslui își asumă un angajament ferm pentru asigurarea unei bune organizări și desfășurări a procesului de votare din data de 9 iunie, recunoscând importanța acestuia ca fiind un drept fundamental al tuturor cetățenilor.
Cei din conducerea Institutiei Prefectului Vaslui isi exprimă încrederea că activitatea comună și seriozitatea personalului implicat vor contribui la o desfășurare eficientă și corectă a scrutinului electoral, respectând valorile democratice și transparente ale statului de drept.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.