23/05/2024

OBIECTIV DE INVESTITII IN MUNICIPIUL VASLUI

2 min read

Astăzi, 19 martie, a avut loc predarea amplasamentului pentru realizarea obiectivului de investiții str. Decebal din municipiul Vaslui.
Principalele lucrări propuse vizează: amenajare carosabil, amenajare trotuare și pistă de bicicliști (între intersecția cu str. Ana Ipătescu și intersecția cu str. Hușului), înființare de 2 sensuri giratorii (zona Kaufland și intersecția cu str. Hușului), amenajarea unui sens giratoriu provizoriu în zona CRAV, amenajare spații verzi (înlocuire arbuști uscați și însămânțare gazon), rețea canalizație cabluri, montare 158 stâlpi iluminat stradal, lucrări conexe.
La predarea amplasamentului au fost prezenți viceprimarul cu atribuții tehnice, ing. Lucian Braniste, reprezentanți ai Primăriei mun. Vaslui (beneficiarul lucrărilor) și Poliției Locale, reprezentanți ai avizatorilor (SC Gaz Est SA, SC Delgaz Grid SA, SC RCS-RDS SA, SC Aquavas SA, SC Orange Romania SA), dirigintele de șantier – SC Stolevas SRL, proiectantul general – SC Drum Design SRL și executantul lucrărilor – SC Conest SA. Durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni, de la data emiterii ordinului de începere, respectiv 18 martie 2024.
Valoarea contractului este de 29.550.945 lei cu TVA.
“Iată că, după un proces laborios, obiectivul de investiții str. Decebal este, în cele din urmă, în etapa de inițiere a realizării efective a lucrărilor, fapt care ne bucură. Peste un an vom avea o stradă și trotuare modernizate, un trafic rutier fluidizat prin realizarea sensurilor giratorii, o pistă de biciclete și lucrarea de canalizație a cablurilor, ceea ce înseamnă realizarea de canale tehnice astfel încât, prin amplasarea în subteran a firelor, stâlpii de iluminat nu vor mai fi afectați de greutate, iar spațiul vizual astfel creat va fi mai liber”, a declarat viceprimarul Lucian Braniste.
Obiectivul de investiții a fost scos la licitație pentru executare cu aproximativ 2 ani în urmă, însă procedurile de soluționare a contestațiilor au trenat începerea lucrărilor. Pe măsură ce lucrările vor avansa, vom reveni cu informații privind tronsoanele aflate în lucru și restricțiile de circulație aferente.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.