Polisportivul din Vaslui castigator de bronz mondial la 73 de ani
2 min readBronz mondial la vârsta de 73 de ani. Este povestea polisportivului din Vaslui care uimește lumea culturismului internațional
Am dorit să aflam de unde vine atâta energie la o vârstă pe care mulți dintre cei aflati la o astfel de etate preferă privitul la televizor sau, cel mult, o plimbare în parc la 2-3 zile. pasiunea pentru sport vine din copilărie, fiind de loc din Miclesti, Vaslui. Alerga pe câmpuri, iar mai târziu în școala generală și liceu a jucat în diferite echipe, handbal, fotbal, atletism. La fotbal a ajuns la seniori, până în divizia C, la Tractorul Văleni, în anii 70. După a urmat culturismul, toată viața gravitând în jurul sportului. Odată cu schimbarea domiciliului, de la Miclești la Năvodari, a descoperit acest sport și undeva, pe la vârsta de 33 ani, inspirat de cartea lui Szekely Laszlo “Culturism”, a început să îsi confecționeze niște aparate cu care a început să se antreneze. După vârsta de 47 de ani a început să se antreneze intr-o sală și la 54 de ani a participat la prima competiție, Campionatul Național. De atunci a obținut 19 titluri de campion național, un titlu de campion balcanic, o medalie de bronz la Campionatul European si o medalie de bronz la Campionatul Mondial, in 2023. Culturismul a devenit un mod de viață, rațiunea de a fi. Ii place sa inspire oamenii să facă sport prin puterea exemplului. ”Rezultatele muncii dintr un an de zile, încununate cu succes pe podium dau frumusețea acestui sport. Fără doar și poate, cel mai frumos moment a avut loc la Santa Susanna în Spania, în noiembrie 2023 când am obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial”, spune sportivul in varsta de 73 de ani. Este și instructor sportiv, activitățile zilnice gravitează în jurul culturismului. Mesele sunt atent pregătite, 4-5 mese pe zi, aici intervine soția care il suportă și le pregătește, 2 ore de antrenament și 8 ore la sală. ca instructor. Spune ca ar introduce mai multe ore de sport în școală (obligatoriu), aș pune în punctele cheie de decizie în sport doar oameni pregătiți care să poată face o schimbare! Muzica folk și tenisul de câmp sunt pasiunile sale. Soția îi este de un real ajutor, ea fiind cea care ii pregătește mesele, recunoaște Vasile Șerban.
La Campionatul Balcanic din 2007, când a câștigat medalia de aur și a fost intonat imnul României pentru performanța lui considera ca a fost o mare realizare. Și o alta amintire, momentul când, la participarea la show-ul ”Românii au Talent” pentru a inspira tinerii să se apuce de sport, toată sala s-a ridicat în picioare și a început să aplaude prestația de pe scenă.
Dorelian David