23/05/2024

FITI ALATURI DE O VASLUIANCA CARE A VAZUT MOARTEA CU OCHII!!

3 min read

Ancuta Pântea este o tânără, inginer constructor, în vârstă de doar 24 de ani. Locuiește în orașul Vaslui, alături de familia ei, părinții și cei doi frați. Provine dintr-o familie modestă, dar foarte unită.
Anul trecut, pe 27 octombrie, a plecat de acasă, din Vaslui, către Sibiu, municipiul unde Anca și-a găsit un loc de munca. Aceasta după ce a absolvit Facultatea de Construcții și Instalații Gheorghe Asachi – Specializarea Construcții Civile, Industriale și Agricole din Iași. În apropiere de Brașov, într-o fracțiune de secundă, viața ei avea să se schimbe radical. Anca a avut un accident rutier grav, în care singura victimă a fost ea.. În telefonul ei s-a găsit un apel către 112 si 2 apeluri din partea acestora către ea, însă fără răspuns. Echipajul SMURD a preluat-o în comă, fiind intubată la fața locului. Aceștia au transportat-o la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Brașov, unde a fost diagnosticată cu Politraumatism, Hematom extradural fronto-temporal cu craniectomie decompresivă, Anizocomie ochi drept, Insuficiență respiratorie acută protezată ventilator, Petesii hemoragice, Pedunculi cerebrali și corp calos, Hematom Parenchimatos Parietal drept în creștere, Hemoragie subarahnoidiana fronto-temporo-parietală stânga și frontal dreapta cu devierea liniei mediene, Acidoză metabolică compensate, Fisură perete traheal stâng, Pneumomediastin adiacent ventriculului drept, Condensare lob inferior stang, Decolare pleura apicala în lobul inferior stâng, Atelectazii la nivelul lobului inferior drept, Micronoduli în lobul superior stâng, inferior drept și superior drept, Chist hepatic 9 mm, Escoriatie umăr stâng, șold drept, ureche dreaptă, Echimoza sân stâng, Fosa iliaca dreapta. După intervenția chirurgicală în care medicii din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Brașov au facut tot ceea ce a depins de ei, veștile au fost proaste. Anca era în comă profundă și șansele să își revină erau nule. Singura ei șansă era să o iubească prea mult Dumnezeu. Astfel, Dumnezeu a iubit-o si o iubește foarte mult pe Ancuța. După o lună de comă profundă și o lună de stare comatoasă, Anca dă semne serioase că ne aude, înțelege și încearcă să facă mici gesturi, dar suficiente pentru ca noi să ne dam seama că ea este prezentă și luptă.
Procesul de recuperare al Ancuței este unul lung și foarte costisitor. Am căutat variante peste tot în țară, dar prețurile sunt asemănătoare la toate unitățile de recuperare neurologică-neuromotorie. Prețul de internare într-o astfel de clinică este de circa 5000 euro/30 zile. Procesul de recuperare poate să depășească un an de zile, costurile fiind enorme pentru familia Ancăi, familie care orice sacrificiu ar face, tot nu ar avea acești bani.
Aici intervenim noi, oameni care n-am cunoscut-o personal, dar acum îi știm povestea și dorim să o ajutăm. Oameni care au cunoscut-o și știu ce fel de om minunat este, familia, oamenii apropiați familiei, care doresc să faca parte din această poveste. Anca este un om cald, un om blând, un om care și-a dorit să învețe și să facă toată viața ceea ce iubește…să construiască.
CONTUL IN LEI PENTRU DONATII ESTE DESCHIS LA BANCA TRANSILVANIA
BENEFICIAR PANTEA RODICA:
RO77BTRLRONCRT0P80480501

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.