23/05/2024

CLUB LIONS VASLUI, MEMBRU AL LIONS CLUBS INTERNATIONAL

3 min read

Lions Clubs International (LCI) este o organizație non-politică seculară, care a luat naștere pe 7 iunie 1917, în Statele Unite ale Americii, la inițiativa omului de afaceri Melvin Jones. Lions Clubs International este cea mai mare organizație de servicii prin voluntariat din lume. Această organizație este reprezentată în peste 200 de țări având 842 districte cu peste 47.000 de cluburi și peste 1.400.000 de membri. În România Districtul 124 este format din 88 de cluburi în care activează peste 1.600 de membri.
LIONS provine de la inițialele cuvintelor “Liberty, Intelligence, Our Nations Safety”. Sigla acestei organizații are ca element figurativ doi lei, unul ce privește cu mândrie spre activitatea din trecut, iar altul ce privește cu încredere activitatea viitoare a membrilor asociației.
In 1996 ia ființă Asociația Cluburilor Lions District 124 România
2009 – primul guvernator femeie din Romania: Adriana Cazan, LC Sibiu Millenium
2012 – primul Director Internațional ales în conducerea Lions Clubs International, din România: dr. Benedict Ancăr
Misiunea Cluburilor Lions este crearea și menținerea unui spirit de comuniune între toți oamenii în privința ajutorului umanitar prin intermediul voluntariatului, prin implicarea în comunitate și prin cooperare la toate nivelele atat naționale cât și internaționale.In cadrul acestei asociatii se regăsesc oameni de diferite profesii, bărbați și femei uniți în prietenie și dorința de a ajuta.
Lionismul militează pentru crearea și menținerea spiritului de înțelegere între toți oamenii indiferent de rasă, naționalitate, religie implicându-se prin voluntariat în comunitate, încurajând membrii în a-și servi comunitatea în mod dezinteresat, fără recompense materiale personale, prin cooperare la toate nivelele atât naționale cât și internaționale. Totodată, prin intermediul acestei asociații se urmărește promovarea și dezvoltarea relațiilor interumane, unirea membrilor prin legături de prietenie, de bună camaraderie pentru a putea răspunde devizei „We serve (Noi servim)”, fiecare membru Lions fiind devotat cauzei acestei mișcări punând totdeauna mai presus de trăirile și orgoliile personale, interesul și dezvoltarea comunității.
Scopul asociatiei este de a organiza, supraveghea și superviza cluburile Lions existente pe teritoriul României;
-să coordoneze activitățile de administrare și standardizare în cluburile Lions;
-să creeze și să dezvolte un spirit de înțelegere între popoarele lumii;
-să promoveze principiile bunei guvernări și buna cetățenie;
-să manifeste un interes activ în acțiuni civice, culturale, sociale și morale pentru bunăstarea comunității;
-să unească cluburile prin legături de prietenie, de bună înțelegere reciprocă și respect;
-să ofere un forum pentru discutarea deschisă a tuturor chestiunilor de interes public, cu excepția politicii partizane și a prozelitismului religios;
-să încurajeze oamenii ca să-și servească comunitatea fără recompense financiare, să încurajeze eficiența și să promoveze standarde etice ridicate domeniile în care activează.
Organizația a devenit internațională pe 12 martie 1920, când a apărut primul club în Canada, în Windsor, Ontario. De atunci Lions Club s-a răspândit în lumea întreagă și a ajuns să aibă peste 1.500.000 de membri.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.