Tue. Feb 27th, 2024

TINERI REȚINUȚI DE POLIȚIȘTII DIN BÂRLAD

2 min read

Poliţiştii Biroului Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut doi tineri, în vârstă de 23, respectiv 19 ani, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, în formă continuată.
Polițiștii Biroului Investigații Criminale Bârlad au documentat și probat activitatea infracțională a doi tineri, din Bârlad, bănuiți de comiterea unei infracțiuni de furt calificat, în formă continuată, în municipiul Bârlad.
În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Biroului Investigații Criminale Bârlad au stabilit faptul că, în perioada 20 – 29 ianuarie, tinerii bănuiți de comiterea infracțiunilor ar fi pătruns, prin efracție, în două locuințe din municipiul Bârlad, una de pe strada Alexandru Beldiman și una de pe strada Gheorghe Marinescu, și ar fi sustras mai multe bunuri de valoare.
La data de 29 ianuarie bărbații bănuiți ar fi fost surprinși de una dintre părțile vătămate în timp ce părăseau o locuință, cu un televizor sustras, unul dintre bărbați reușind să-și asigure scăparea, prin fugă.
Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunilor este estimat la 11.000 lei și a fost recuperat în proporție de aproximativ 50%.
La data de 30 ianuarie, ca urmare a administrării probatoriului, polițiștii Biroului Investigații Criminale Bârlad au luat față de tânărul de 23 de ani, măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore, ulterior față de acesta fiind dispusă măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.
La data de 5 februarie și cel de 19 ani, care se sustrăgea urmăririi penale, a fost depistat, față de acesta fiind dispusă măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore.
Acesta urmează a fi prezentat Judecătoriei Bârlad, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea arestării preventive.
Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activității infracționale a tinerilor, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, în formă continuată.
.
Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.