Tue. Feb 27th, 2024

LA TANACU EXISTA SUSPICIUNE DE PESTA PORCINA AFRICANA

1 min read

Ieri a avut loc o ședință a Centrului Local de Combatere a Bolilor Transmisibile ale Animalelor şi a Zoonozelor. Aceasta s-a desfasurat pentru a se stabili măsurile care se impun în urma situației critice identificate în comuna Tanacu. În data de 30 ianuarie, în urma unei alerte privind starea de sănătate a animalelor, echipa de specialiști a constatat simptome de boală la o suină și decesul a 10 purcei.
În exploatația de la Tanacu s-au găsit 3 suine adulte și 7 purcei, iar echipa care s-a deplasat la fața locului a decis plasare animalelor sub supraveghere pentru suspiciunea de pestă porcină africană.
Pentru evitarea diseminării virusului au fost aduse la cunoștință proprietarului măsurile sanitar veterinare ce trebuiesc respectate și s-a amplasat un dezinfector pentru încălțăminte la intrarea în exploatație. Este foarte important sa se anunțe, imediat, orice caz de imbolnăvire sau deces la porci și se reaminteste cetățenilor că pesta porcină africană nu se transmite la om, dar impactul economic și social este major.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.