Tue. Feb 27th, 2024

La SC Transurb SA Vaslui s-a trecut la indicatori de performanta

1 min read

Consiliul Local Vaslui va numi o comisie pentru stabilirea şi negocierea indicatorilor de performanţă selectaţi pentru măsurarea performanţei SC Transurb şi a administratorilor neexecutivi ai acesteia. Potrivit legislației în vigoare categoriile de indicatori de performanta financiari obligatorii şi aplicabili tuturor întreprinderilor publice sunt următoarele:
-politica de investiţii;
-finanţarea;
-rentabilitate;
-rata de distribuţie a profitului sub formă de dividende.
Planul de administrare al SC Transurb SA Vaslui a fost transmis Consiliului Local Vaslui în data de 4 mai 2023. Documentul prevede o serie de criterii de performanţă, privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice şi pe baza obligaţiilor asumate prin ontractele de mandat ale administratorilor neexecutivi ai societăţii.
Întrucât planul de administrare nu cuprinde indicatorii de performanţă financiari obligatorii, este necesară numirea de către autoritatea publică tutelară, a unei comisii pentru stabilirea indicatorilor de performanţă financiari obligatorii şi pentru negocierea indicatorilor de performanţă selectaţi pentru măsurarea performanţei SC Transurb SA Vaslui şi a administratorilor neexecutivi ai acesteia. Începând cu data de 1 august 2023 pe străzile municipiului resedinta de judet circulă noile troleibuze achiziționate printr-un proiect european. Liniile au fost verificate și au fost remediate câteva defecte. Transurb Vaslui a primit în administrare zece troleibuze pentru transportul public de călători. Cele zece troleibuze Solaris Trollino au fost achiziţionate şi recepţionate de către municipiul Vaslui și sunt destinate transportului de persoane pe raza municipiului.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.