Tue. Feb 27th, 2024

IN ATENTIA ANGAJATORILOR DIN JUDETUL VASLUI

2 min read

Guvernul României a suplimentat bugetul asigurărilor sociale de stat, al ANOFM respectiv agențiilor județene pentru ocupare a forței de muncă. Astfel, angajatorii vor primi sumele restante pentru subvențiile acordate la angajarea diferitelor tipuri de șomeri.
La data de 18 ianuarie 2024 toate sumele restante au fost redirecţionate către conturile angajatorilor, aferente convențiilor încheiate și neplătite de către agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă pe parcursul anului trecut.
Este vorba de peste 6,2 milioane lei.
Totodată, în urma aprobării noului buget, în data de 9 ianuarie 2024, se vor pune în plată convenţiile privind subvenționarea locurilor de muncă depuse de către angajatori în perioada ianuarie – decembrie 2023.
Conform anexei la buget care este aprobată de către ANOFM, forul superior, vor fi finanţate lună de lună, până la începutul lunii iunie, toate solicitările eligibile depuse de către angajatori. Astfel, toate solicitările de subvenționare a locurilor de muncă, conform Legii 76/2002, art. 80, respectiv 85, vor fi semnate, in ordinea intrarii in institutie, vor fi bugetate şi vor intra în plată etapizat începând cu această lună. Subvenționarea tuturor cererilor din 2023, peste 800 de cereri cu peste 950 de CNP-uri, înseamnă un efort financiar de peste 19,9 milioane lei. Aceste sume sunt destinate angajatorilor în scopul sprijinirii angajării persoanelor fără loc de muncă de peste 45 de ani, a tinerilor de până la 29 de ani, a persoanelor cu handicap, a absolvenților, a persoanelor care sunt unici întreținători de familie, a șomerilor de lungă durată.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.