Tue. Feb 27th, 2024

BĂRBAT REȚINUT DE POLIȚIȘTII DIN NEGREȘTI

2 min read

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Negrești au reținut un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din orașul Negrești, județul Vaslui, cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de violență în familie.
La data de 17 ianuarie, orele 10.50, Poliția orașului Negrești a fost sesizată, cu privire la faptul că un bărbat a fost agresat de unchiul acestuia.
Ca urmare a cercetărilor efectuate, polițiștii din cadrul Poliției orașului Negrești au stabilit că, în seara de 15 ianuarie, persoana vătămată, bărbat în vârstă de 29 de ani, din Negrești, ar fi fost agresat de către unchiul său, în vârstă de 47 de ani, fiind lovit în zona corpului și a capului.
În urma agresiunii, victima a suferit leziuni ce necesită 38 – 40 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, conform concluziilor preliminare emise de către medicii legiști.
Polițiștii au emis împotriva bărbatului cercetat un ordin de protecție provizoriu, pe o perioadă de 5 zile, prin care acesta a fost obligat să păstreze o distanță de minim 50 de metri față de victimă și locuința acesteia.
La data de 18 ianuarie, în baza probatoriului administrat, polițiștii din Negrești l-au reținut pe bărbatul cercetat, pe o perioadă de 24 de ore.
Acesta urmează a fi prezentat Judecătoriei Vaslui, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru dispunerea unei măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Negrești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului.
Reamintim:
Emiterea unui ordin de protecţie provizoriu presupune, pentru o periodă de 5 zile, impunerea uneia ori mai multor obligaţii sau interdicţii față de agresor, după cum urmează:
-evacuarea temporară a agresorului din locuinţa comună, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate;
-reintegrarea victimei şi, după caz, a copiilor în locuinţa comună;
-obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă, faţă de membrii familiei acesteia, faţă de reşedinţa, locul de muncă sau unitatea de învăţământ a persoanei protejate;
-obligarea agresorului de a preda poliţiei armele deţinute.

ÎNCĂLCAREA ORICĂREIA DINTRE MĂSURILE DISPUSE PRIN ORDINUL DE PROTECȚIE PROVIZORIU CONSTITUIE INFRACŢIUNE ŞI SE PEDEPSEŞTE CU ÎNCHISOARE DE LA 6 LUNI LA 5 ANI.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.