Tue. Feb 27th, 2024

MANDAT PUS ÎN APLICARE DE CĂTRE POLIŢIŞTII DIN BÂRLAD

2 min read

În cadrul activităţilor operative desfăşurate zilele trecute, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au pus în aplicare un mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea.
Ieri, 17 ianuarie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad au căutat și depistat în municipiul Bârlad, un bărbat de 31 de ani, din aceeași localitate.
Pe numele acestuia, Judecătoria Bârlad a emis un mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea, pe o perioadă de 1 an și 4 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Persoana sus-menționată a fost condusă la Penitenciarul Vaslui, în vederea executării pedepsei dispuse de către instanța judecătorească.
Anexăm alăturat materialul de presă transmis de IPJ Vaslui, cu privire la infracțiunile săvârșite de persoana condamnată, la momentul comiterii acestora

Nr. 291 din 24 iulie 2023

BĂRBAT REȚINUT DE CĂTRE POLIȚIȘTII BÂRLĂDENI

Polițiștii Biroului Rutier Bârlad, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, bănuit de comiterea unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.
La data de 20 august 2023, ora 12.50, polițiștii Biroului Rutier, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Elena Doamna din municipiul Bârlad, județul Vaslui, au depistat și oprit, în vederea controlului, un autoturism înmatriculat în străinătate (Polonia), condus de către un bărbat de 30 de ani, din Bârlad.
Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat și că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Astăzi, 21 august 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii Biroului Rutier Bârlad l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore. Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru dispunerea unei măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier Bârlad, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activității infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.