Tue. Feb 27th, 2024

„INTRE CER SI PAMANT” LA MUZEUL JUDETEAN VASLUI

2 min read

Reprezentantii Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui vă invită, vineri, 19 ianuarie, de la orele 13.00, la Sala „Multimedia” a instituției, la vernisajul expoziției personale de pictură „Intre CER si PAMANT”, realizată de artistul ieșean Constantin Tudor.
Expoziția cuprinde un numar de 26 de lucrări în tehnică mixtă, realizate pornind de la structura materialelor folosite. Pictorul experimentează, de la o etapă de lucru la alta, diverse modalități de compunere abstractă a spațiului plastic. În cazul de față, expoziția este dominată de galbenul foiței de aur, pe care artistul o folosește în redarea luminii și bucuriei unei trăiri sufletești. Lucrările lui Constantin Tudor fac trimitere la spațiul unei picturi bisericești și chiar a unei catapetesme medievale, cuprinzând ideea de sipet, a unui lucru prețios, protejat de o fereastră ce face legătura între spațiul plastic și o lume spirituală.
Constantin Tudor este lector universitar doctor în cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași și, din anul 1990, este membru al Uniunii Artiștilor Plastici, Filiala Iași.
Personalul muzeului vă așteaptă să admirați expoziția etalată pe simeza Sălii „Multimedia” a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui în perioada 19 ianuarie – 29 februarie 2024.
Expoziția de pictură „Între CER și PĂMÂNT” va fi prezentată de criticul de artă Adina Scutelnicu, membra a Uniunii Artistilor Plastici din Romania, Filiala Iași.
Organizatorii activității sunt prof. dr. Ramona Maria Mocanu. managerul Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui si Marian Antoniu, muzeograf la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.