Tue. Feb 27th, 2024

BĂRBAT REȚINUT DE POLIȚIȘTII DIN HUȘI

3 min read

Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși, din cadrul Poliției Municipiului Huși, au reținut un bărbat, în vârstă de 37 de ani, din comuna Hoceni, județul Vaslui, cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de violență în familie.
La data de 11 ianuarie 2024, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de violență în familie, cu privire la faptul că, la data de 10 ianuarie 2024, o femeie în vârstă de 55 de ani, din comuna Hoceni, ar fi fost agresată de fiul său.
Ca urmare a cercetărilor efectuate, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Huși au stabilit că, în noaptea de la data de 9/10 ianuarie 2024, ora 00.30, persoana vătămată, ar fi fost agresată fizic de către fiul său, bărbat în vârstă de 37 de ani, fiind lovită cu un corp contondent în zona capului. Totodată, din cercetări a reieșit și că persoana vătămată ar fi fost agresată de către fiu și la data de 4 ianuarie 2024, când ar fi fost lovită cu pumnii în zona feței.
În urma agresiunii, victima a suferit leziuni ce necesită 7 – 8 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, conform concluziilor preliminare emise de către medicii legiști.
În vederea emiterii ordinului de protecție provizoriu, polițiștii au completat formularul specific de evaluare a riscului și deși a rezultat o situație în care există un risc iminent, persoana vătămată s-a opus emiterii ordinului de protecție provizoriu.
La data de 11 ianuarie, în baza probatoriului administrat, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși l-au reținut pe bărbatul cercetat, pe o perioadă de 24 de ore.
Astăzi, 12 ianuarie 2024, acesta a fost prezentat Judecătoriei Huși, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, instanța dispunând arestarea sa preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului.
Reamintim:
Emiterea unui ordin de protecţie provizoriu presupune, pentru o periodă de 5 zile, impunerea uneia ori mai multor obligaţii sau interdicţii față de agresor, după cum urmează:
-evacuarea temporară a agresorului din locuinţa comună, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate;
-reintegrarea victimei şi, după caz, a copiilor în locuinţa comună;
-obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă, faţă de membrii familiei acesteia, faţă de reşedinţa, locul de muncă sau unitatea de învăţământ a persoanei protejate;
-obligarea agresorului de a preda poliţiei armele deţinute.

ÎNCĂLCAREA ORICĂREIA DINTRE MĂSURILE DISPUSE PRIN ORDINUL DE PROTECȚIE PROVIZORIU CONSTITUIE INFRACŢIUNE ŞI SE PEDEPSEŞTE CU ÎNCHISOARE DE LA 6 LUNI LA 5 ANI.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.