22/05/2024

SARBATOAREA CRACIUNULUI, IN SIGURANTA!

2 min read

Peste 200 de jandarmi vor fi la datorie pe teritoriul județului Vaslui în perioada 22-26 decembrie a.c., pentru ca sărbătoarea Crăciunului să fie petrecută de vasluieni fără evenimente neplăcute.
Astfel, Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui va asigura ordinea publică la toate evenimentele ce vor avea loc în spațiul public. Tot în această perioadă, jandarmii vor acționa în zonele aglomerate, atât independent cât și în cooperare cu polițiștii, pentru prevenirea producerii faptelor antisociale și pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică.
Dispozitivele de jandarmi constituite vor avea în vedere pe lângă prevenirea fenomenului infracțional și contravențional și respectarea reglementărilor legislației în vigoare privind materialele pirotehnice. Tragem un semnal de alarmă în legătură cu folosirea materialelor pirotehnice. Este strict interzisă folosirea acestora. Orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă.
Pentru siguranța cetățenilor, jandarmii vor fi prezenți la manifestările organizate în spațiul public la care se preconizează prezența unui public numeros precum : comemorarea Eroilor Revoluției ce se va desfășura în localitățile Vaslui, Bârlad și Huși vineri 22 decembrie, Festivalul de Datini și Obiceiuri, precum și spectacolul ,,Iată vine Moș Crăciun” ce vor avea loc în municipiul Vaslui duminică 24 decembrie.
Pentru buna desfășurare a evenimentelor organizate în spațiul public, Jandarmeria Vaslui recomandă participanților:
• respectați recomandările forțelor de ordine;
• nu vă implicați în conflicte, de orice natură;
• aveți grijă de bunurile personale;
• acordați atenție copiilor, în cazul în care sunteți însoțiți de aceștia;
• apelați la forțele de ordine, pentru orice problemă de natură legală.

Pe aceasta cale jandarmii vasluieni vă urează să aveți parte de Sărbători fericite, în siguranță!

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.