23/05/2024

LA ”SOUL MUSIC ART” SE MUNCESTE FRUMOS

3 min read

Echipa Asociației Culturale Soul Music Art, infiintata in anul 2012, reprezinta o echipă tânără, formată din profesioniști care se adresează tuturor cursanților și amatorilor de muzică cu aceeași bunăvoință, răbdare, prietenie, responsabilitate și respect.
Școala de canto ”Soul Music Art” este prima Școală de CANTO particulară din filialele Barlad, Vaslui, Husi si Tecuci. Aceasta oferă cursuri de muzică pentru toate vârstele, tuturor celor care sunt pasionati de muzică si isi doresc sa invete sa cante.
Asociația Culturală Soul Music Art se ocupă de promovarea tinerelor talente și le lansează în industria muzicală. Directorul scolii este prof. Dragoș Gheorghiu. Încă din anul 2012 s-a inregistrat avut prima realizare, odara cu participarea la Festivalul Internațional de muzică ușoară ”George Grigoriu”. Următorul concurs național Armoniile Dunării am obținut marele trofeu al festivalului.
De asemenea, prima participare la preselecțiile X Factor, unde au avut elevi calificați, fiind urmat de Românii au talent.
Anul 2013 aduce prima participare la preselecțiile Concursului Mamaia Copiilor unde,de altfel ,am avut elevi calificați în etapa finală. In acelasi an elevii scolii iau parte la Festivalul internațional ”George Grigoriu”, desfășurat la Brăila unde este obtinut premiul Centrului de creație . Trofeul Festivalului de muzică ușoară de la Amara a fost câștigat tot de elev al școalii. Anul 2013 ne-a adus și participări la Concursul de muzică populară Cântec de dragoste de-a lungul Dunării conursul fiind dirijat de Nicolae Bodgros .
Anul a fost plin de premii și la Festivalul de muzică ușoară Florentin Delmar de la Focșani unde unul din elevii școlii ne-a adus marele trofeu. Nenumărate premii au fost și la Festivalul de muzică ușoară Dan Spătaru de la Medgidia dar și la Festivalul Iulian Andreescu de la Drobeta Turnu Severin unde s-au obținut un alt trofeu și un premiu II. Următorul an a fost din nou încărcat de premii începând cu realizarea calificării a două eleve în emisiunea concurs Next Star. Tot anul 2014 aduce din nou în palmares trofeul Festivalului Armoniile Dunării de la Brăila. Încheiem anul 2014 cu marele trofeu al emisiunii concurs Next Star adus la Bârlad.
Pe lângă participările la festivalurile de mare anvergură elevii școlii de canto au avut și participări la emisiuni televizate,radio .
Anul 2015 aduce un premiu de participare la Festivalul Mărțișor Dorohoian ,participari la preselecțiile concursului Mamaia copiilor , la Festivalul Mihaela Runceanu .
În 2015 elevii scolii de canto au participat pentru prima oară și la preselectiile de la Vocea României. Anul 2016 a fost anul în care am avut cei mai mulți copii calificați în finala Concursului de muzica usoara Mamaia Copiilor . Anii urmatori (2017 , 2018 si 2019) au fost castigatori ai nenumeratelor premii la Festivalul Mamaia copiilor la sectiunea creatie unde am obtinut premiul III,II dar si premiul I.
Anul 2020 a fost un an crititc pentru toți, insa împreună cu elevii nostri nu ne-am pierdut speranta si am participat la concursurile organizate in online, la care de altfel s-au castigat numerate premii.
Pe tot parcursul anilor,Scoala de canto Soul Music Art a organizat spectacole si gale fie in spiritul sarbatorilor fie cu gandul de a-i bucura pe cei din jur,astfel copiii reusind sa evolueze din punct de vedere scenic dar si emotional. Dupa pandemie, concursurile si festivalurile mari cum ar fi ,,Florentin Delmar’’ ,,Mihaela Runceanu” ,,George Grigoriu’’ ,,Flori de mai’’ ,,Mamaia copiilor’’ ,,Vocea Romaniei’’ ,,Romanii au talent’’ ,,Superstar’’ si multe altele,au fost nelipsite de elevii nostri pana in prezent, care au obtinut premii importante si au impresionat fiecare jurat prin aptitudine, vointa si dragostea lor pentru muzica.
”Toate aceste evenimente au reusit sa puna in valoare talentul fiecarui copil in parte,iar profesorii au avut o mare influenta in ceea ce priveste indrumarea,educarea,sustinerea si efortul depus pentru ca fiecare elev sa tinteasca spre succes. Scoala de canto ”Soul Music Art” este o mare familie, unita iar cei care vor sa ia parte sunt primiti cu bratele deschise”, ne-a transmis prof. Dragos Gheorghiu, cel care coordoneaza activitatea scolii barladene.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.