22/05/2024

ACȚIUNI DERULATE DE SERVICIUL DE INVESTIGARE
A CRIMINALITĂŢII ECONOMICE VASLUI

2 min read

Zilele trecute, polițiștii de investigare a criminalităţii economice, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, au desfășurat activități pe linia prevenirii, descoperirii și combaterii activităților ilicite în domeniul proprietății intelectuale.
În perioada 12 – 13 decembrie 2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au efectuat controale la agenții economici de pe raza municipiilor Vaslui, Bârlad și Huși, pentru prevenirea și combaterea fraudelor în domeniul proprietății intelectuale.
Cu ocazia activităților desfășurate, a fost constatată săvârșirea a patru infracțiuni prevăzute de Legea 84/1998 privind punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.
Totodată, au fost verificați 15 agenți economici, fiind aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 17.000 de lei.
Dintre acestea, 2 au fost aplicate pentru abateri prevăzute şi sancţionate de O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și 1 sancțiune pentru abateri prevăzute şi sancţionate de Legea 103/1992 privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult.
De asemenea, au fost confiscați peste aproximativ 500 de lei și indisponibilizate bunuri în valoare de peste 27.600 de lei pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative, reprezentând jucării cu însemne și înscrisuri ale unor mărci protejate. Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile date în competență, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.