23/05/2024

Lucrările de reabilitare a Bisericii „Sf. Gheorghe” Bârlad, finalizate

1 min read

Marți, 5 decembrie 2023, la Biserica „Sf. Gheorghe” din municipiul Bârlad a avut loc conferința de finalizare a proiectului „Valorificarea turistică a ansamblului bisericii Sf. Gheorghe a breslei abagerilor din municipiul Bârlad”.
La eveniment au fost prezenți și dl arhitect Ioan Sasu, și părintele protopop Andrei Mereuță.
Părintele paroh Adrian Țapu a prezentat etapele derulării proiectului de reabilitare a ansamblului, iar intervențiile invitaților au evidențiat importanța proiectului pentru municipiul Bârlad, prin valorificarea și creșterea potențialului turistic zonal.
În cadrul ansamblului parohial au fost amenajate și două muzee în turnul de poartă și clopotnița, care edifică viața socială și preocupările locuitorilor municipiului Bârlad de la mijlocul secolului XIX.
Proiectul „Valorificarea turistică a ansamblului bisericii Sf. Gheorghe a breslei abagerilor din municipiul Bârlad” a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, axa prioritară 5, prioritatea de investiții 5.1/1 apel istoric 7 regiuni.
Obiectivul general al proiectului a fost valorificarea turistică a ansamblului bisericii „Sf. Gheorghe” a breslei abagerilor, prin dezvoltarea turismului de patrimoniu și religios din municipiul Bârlad.
Valoarea totală a proiectului a fost de 7.257.949,79 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile: 7.112.790,79 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR: 6.045.872,17 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național: 1.066.918,62 lei și valoarea cofinanțării eligibile a beneficiarului: 145.159,00 lei.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.