22/05/2024

MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ

2 min read

Poliţiştii vasluieni, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, au fost la datorie în ultimele zile, pentru ca toţi cetăţenii să se bucure, în deplină siguranţă, de minivacanța prilejuită de sărbătorirea Zilei Naționale a României.
La activitățile desfășurate în perioada 29 noiembrie – 3 decembrie 2023, peste 815 polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigaţii criminale, arme, explozivi și substanţe periculoase, combaterea criminalității economico-financiare, precum și luptători din cadrului structurii de acțiuni speciale, au acționat în vederea menținerii unui climat optim de ordine și siguranță publică.
În această minivacanță, polițiștii au intervenit la 266 de evenimente, 226 dintre acestea fiind sesizate prin S.N.U.A.U. 112.
În urma acțiunilor și controalelor efectuate, polițiștii au aplicat peste 782 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 357.000 de lei, au reținut 69 de permise de conducere și au retras 24 de certificate de înmatriculare.
În cadrul activităților desfășurate pe drumurile publice din județul Vaslui, cei 136 de polițiști rutieri participanți au organizat 45 de filtre.
Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost: depășirea limitelor maxime de viteză admise (27), conducere sub influența alcoolului (14) și alte abateri (28).
În perioada 29 noiembrie – 3 decembrie 2023, cu ocazia derulării celor 30 de acțiuni, s-a constatat și săvârșirea a 147 de infracțiuni (21 de infracțiuni ca urmare a sesizării din oficiu), dintre acestea 17
infracțiuni fiind la regimul rutier.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.