23/05/2024

Fără evenimente deosebite în minivacanța de 1 Decembrie

2 min read

Minivacanța care tocmai s-a încheiat s-a desfășurat fără probleme deosebite din punct de vedere al ordinii publice, iar pe această cale mulțumim vasluienilor care au înțeles să respecte normele de conviețuire socială la manifestările publice ce au avut loc pe raza județului.
Misiunile jandarmilor la evenimentele din spațiul public s-au încheiat, de asemenea, fără incidente, astfel manifestările organizate cu prilejul Zilei Naționale, dar și manifestările sportive ce au avut loc în județul Vaslui, s-au desfășurat în condiții de siguranță pentru toți cei ce au luat parte la ele.
În această perioadă jandarmii au fost prezenți și în zonele aglomerate, atât independent cât și în cooperare cu polițiștii, pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică.
Pe timpul misiunilor executate, jandarmii vasluieni au aplicat 33 de sancțiuni contravenționale, dintre care 14 avertismente și 19 amenzi în valoare de 4.800 lei. Sancțiunile au fost aplicate pentru consum de băuturi alcoolice în locuri publice, tulburarea ordinii și liniștii publice, proferare de injurii, refuz de legitimare, dar și pentru nerespectarea prevederilor legii 171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice . De asemenea au fost constate și două infracțiuni, una în cooperare cu polițiștii, conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului și una independent, deținere de substanțe interzise.
Tot în această perioadă jandarmii au intervenit de 8 ori în urma unor apeluri la 112 sau a solicitărilor primite direct prin telefon, în majoritatea situațiilor pentru aplanarea unor conflicte.
În perioada următoare vom continua acțiunile pentru prevenirea fenomenului contravențional și infracțional și le recomandăm cetățenilor să apeleze cea mai apropiată patrulă de jandarmi sau să sune la numărul de urgență 112, dacă observă persoane care au un comportament antisocial.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.