Tue. Feb 27th, 2024

16 PERCHEZITII LA LOCATII DIN HUSI

2 min read

Ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, au efectuat, astazi, 28 noiembrie, percheziţii domiciliare în 16 locaţii de pe raza municipiului Huşi, dintre care una la sediul unei instituţii publice. Cauza penală vizează infracţiuni de luare de mită, care ar fi fost comise de către poliţişti şi poliţişti de frontieră.
Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, începând cu luna iunie 2023 şi până în prezent, poliţişti din cadrul IPJ Vaslui – Poliţia municipiului Huşi şi din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, ce îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului Huşi, având atribuţii pe linie rutieră, au pretins şi primit de la conducători auto, în mod repetat, sume de bani cuprinse între 100 de lei şi 1.500 de lei, pentru a nu-i sancţiona contravenţional.
Faptele penale au fost iniţial sesizate printr-un apel efectuat la Call-center anticorupţie – 0800.806.806. La percheziţii au participat ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DGA – serviciile anticorupţie din judeţele Vaslui, Galaţi, Brăila, Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Bacău şi Neamţ,
In cursul zilei de marţi au fost puse în executare un număr de 11 mandate de aducere pentru 11 suspecţi, dintre care opt agenţi de poliţie din cadrul IPJ Vaslui – Poliţia municipiului Huşi, un agent de poliţie din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui şi două persoane fără calitate specială. În cauză s-a beneficiat de sprijinul Direcţiei Anchete din cadrul DGA, ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR şi de cel al conducerii Inspectoratului Poliţiei Judeţene Vaslui.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.