Tue. Feb 27th, 2024

Recenzia lucrării „Arta muzicii psaltice în Episcopia Hușilor”, prezentată în cadrul Simpozionului Național Studențesc „Musicologia Mirabilis” la Iași

1 min read

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, în perioada 24-25 noiembrie 2023, arhidiaconul Cosmin-Vlăduț Mironescu, slujitor al Catedralei Episcopale „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Huși, a participat la Simpozionul Național Studențesc „Musicologia Mirabilis”, organizat de Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice, în colaborare cu Centrul de Cercetare „Știința Muzicii” din cadrul Universității Naționale de Arte George Enescu – Iași.
În cadrul simpozionului, părintele arhidiacon Cosmin-Vlăduț Mironescu, absolvent al Secției de muzică religioasă a Facultății Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, a susținut tema „Arta muzicii psaltice în Episcopia Hușilor”, o recenzie a volumului cu același nume, apărut în luna octombrie a acestui an, la Editura Horeb a Episcopiei Hușilor.
Comitetul științific al evenimentului, ajuns la cea de-a VIII-a ediție, a fost alcătuit din: prof. univ. dr. Laura Vasiliu, conf. univ. dr. Diana Andron și lect. univ. dr. Mihaela Balan.
Ediția de anul acesta a simpozionului, intitulată „De la romantici la contemporani. Perspective și viziuni stilistice în muzica universală și românească”, a găzduit prezentări ale unor studenți din București, Târgu Mureș, Brașov, Cluj-Napoca, Brașov și Iași, coordonați de profesorii lor universitari.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.