Sun. Dec 3rd, 2023

ACȚIUNI DERULATE DE POLIȚIȘTII VASLUIENI

2 min read

Zilele trecute, polițiștii din Poliției Municipiului Vaslui au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, precum și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.
În perioada 18 – 19 noiembrie polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Vaslui au efectuat controale pe raza municipiului Vaslui, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc care pot apărea, precum și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.
Cu ocazia activităților desfășurate, au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 23.090 de lei.
Dintre acestea, 18 au fost aplicate pentru abateri prevăzute şi sancţionate de Legea 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului din tutun, 5 sancțiuni pentru abateri prevăzute și sancționate de Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, 9 sancțiuni pentru abateri prevăzute și sancționate de O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și 1 sancțiune prevăzută și sancționată de Legea 61/1991 privind sacționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
Totodată, au fost reținute 2 permise pentru conducerea unor vehicule sub influența alcoolului sau altor substanțe, fiind constatată și o infracțiune prevăzută de art. 336, alin. 1 din Codul Penal, pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
Polițiștii vasluieni vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza municipiului Vaslui, în vederea prevenirii și combaterii situațiilor de risc și încălcării legislației, în toate domeniile date în competență, în scopul asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.