Vasluienii, încurcaţi de reglementările privind sacrificarea şi comercializarea porcilor
1 min readDirecţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui funcţionează fără director executiv. Până pe data de 5 octombrie a fost delegat să conducă instituţia medicul Costel Niţă. De mai bine de o luna nu a fost nimeni numit în funcţie, ceea ce face ca activitatea instituţiei să se desfăşoare cu dificultate. Mai ales că în această perioadă premergătoare sărbătorilor, crescătorii de animale au nevoie de coordonare de la nivel local. Localnicii care deţin porci în gospodării, iar în această perioadă vor să îi comercializeze trebuie să ştie că este obligatoriu ca medicul veterinar de circumscripţie să fie informat pentru a elibera avizele necesare. Crescătorii de porci pot să îşi vândă animalele doar în perioada sărbătorilor de iarnă şi animalele trebuie să fie însoţite de certificat sanitar-veterinar. In judeţul Vaslui carnea de porc în viu se vinde cu preţuri între 15 şi 20 lei pe kilogram. Medicii veterinari avertizează cumpărătorii să nu achiziţioneze animale sau carne fără documentele care să ateste starea de sănătate şi provenienţa animalelor.
Dorelian David