18/05/2024

”Interferente plastice pe meleaguri vasluiene”

1 min read

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, aflat în subordinea Consiliului Județean Vaslui, vă invită vineri, 10 noiembrie 2023, la ora 13:00, în Sala „Arta” a instituției noastre, la vernisajul expoziției colective „VASLUIANA. Interferențe plastice pe meleaguri vasluiene”, ediția a III-a.
Proiectul expozițional din acest an stă sub semnul debutului și al iuventuții prin participarea unor tineri artiști alături de cei pe care vârsta i-a validat de-a lungul deceniilor. La această ediție au răspuns invitației noastre 56 de expozanți, cu peste 150 de lucrări de pictură, grafică și sculptură, lucrări care provoacă la un dialog vizual și plastic datorat diversității de stiluri, tehnici și teme propuse. Expoziția colectivă cuprinde lucrări de la clasic la modern, de la figurativ la abstract, de la portrete, peisaje și naturi statice la compoziții metafizice.
Expoziția „VASLUIANA” oferă energii cromatice, sentimente și trăiri intense, dar și provocări, întrebări, filozofii de viață, constituind un prilej oportun de a valida și confirma vocația acestor creatori de frumos.
Publicul este invitat să admire lucrările de artă plastică în perioada 10 noiembrie – 3 decembrie 2023.
Organizatori sunt prof. dr. Ramona Maria Mocanu, directorul Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui si Marian Antoniu, muzeograf la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.