Sun. Dec 3rd, 2023

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie Huși va fi modernizat cu fonduri prin PNRR

2 min read

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, instituție publică în subordinea Consiliului Județean Vaslui, a anunțat, în data de 3 noiembrie 2023, lansarea proiectului „Creșterea calității serviciilor Centrului de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu Huși”, care este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Perioada de implementare a proiectului este de 20 luni, începând cu data de 10 mai 2023, data semnării contractului de finanțare, până la data de 31 decembrie 2024.
Valoarea totală a proiectului este de 1.331.211,10 lei cu TVA, din care:
1.316.931,10 lei cu TVA reprezintă valoarea finanțării nerambursabile din PNRR
14.280,00 lei cu TVA reprezintă cheltuieli neeligibile din bugetul Consiliului Județean Vaslui.
Obiectivul general al proiectului: Creșterea calității vieții, prevenirea instituționalizării și egalizarea șanselor de participare la viața comunitară a persoanelor cu dizabilități ce accesează serviciile CSRNA Huși, ca urmare a renovării/modernizării și dotării spațiilor funcționale existente.
Obiectivele specifice ale proiectului:
OS1: Renovarea, modernizarea spațiilor funcționale CSRNA Huși prin recompartimentarea, creșterea eficienței energetice și accesibilizarea infrastructurii pentru a se asigura un acces facil, neîngrădit persoanelor cu dizabilități.
OS2: Dotarea CSRNA Huși cu echipamente specifice, ce susțin activitățile curente ale echipei de specialiști, în vederea îmbunătățirii și diversificării intervenției de specialitate asupra potențialilor beneficiari.
La eveniment au participat reprezentanți ai partenerilor județeni și locali ai DGASPC Vaslui – Consiliul Județean Vaslui, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Vaslui, Direcția de Asistență Socială Huși, ONG-uri, reprezentanți ai mass media locale.
Prin astfel de proiecte, se dorește îmbunătățirea serviciilor oferite comunităților locale, fapt care se traduce prin creșterea calității serviciilor oferite de specialiștii DGASPC beneficiarilor.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.