18/05/2024

Episcopia Hușilor, prin Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși, va inaugura Căminele pentru persoane vârstnice de la Gugești și Vutcani

2 min read

Luni, 6 noiembrie, Asociația „Filantropia Ortodoxă”, a Episcopiei Hușilor, va inaugura Căminul pentru persoane vârstnice „Sfântul Gheorghe”din Gugești, comuna Boțești, și Căminul „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica” din Vutcani.
Cele două așezăminte vor fi sfințite de Părintele Episcop Ignatie, în prezența președintelui Federației „Filantropia” a Patriarhiei Române, și a consilierilor sociali din cadrul centrelor eparhiale din cuprinsul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, ce vor fi prezenți la o întâlnire de lucru în Episcopia Hușilor.
„Totul a început din dorința de a aduce o schimbare în viața unor persoane care au nevoie de iubire, sprijin și multă atentie, concluzia finală fiind că bunicii sunt o categorie de persoane cu totul aparte și merită cele mai bune condiții de a locui și petrece timpul.
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ignatie și în colaborare cu UAT Boțești și UAT Vutcani, am înființat aceste cămine pentru persoane vârstnice. Am transformat unele clădiri neutilizate, în adevărate cămine, care să redea ambianța unor adevărate case pentru bunici.
Aici, liniștea și confortul se întâlnesc într-un mediu retras, departe de zgomotul orașului.
Căminele dispun de camere spațioase, fiecare cu baie privată adaptată pentru persoanele cu dizabilități, mobilier nou, televizoare, acces la internet și cablu TV. Bucătăriile sunt bine echipate, avem sală de tratament, izolator, zonă de servit masa și socializare.
Facilitățile includ supraveghere constantă, mese zilnice, supraveghere medicală, administrarea tratamentului, transport către unitățile medicale, kinetoterapie și consiliere spirituală, psihologică și socială”, a precizat părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.