Sun. Dec 3rd, 2023

Investiția de la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, în pericol

2 min read

Consiliul Local Vaslui a aprobat, cu majoritate de voturi, acordarea sumei 480.000 de lei Spitalului Judeţean de Urgenţă. Banii sunt necesari pentru efectuarea lucrărilor de reparaţii şi renovare Bloc Operator şi ATI. În cursul dezbaterilor, consilierul Radu Sorin a atras atenția că este posibil ca din cauza ordonanței austerității investiția să nu poată fi implementată în acest an. Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui a solicitat Primăriei Vaslui alocarea unui ajutor financiar în sumă de 480.000 lei. Banii sunt necesari pentru efectuarea lucrărilor de reparaţii şi renovare Bloc Operator şi ATI.
Pentru ca spaţiile Blocului Operator şi ATI- Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, să corespundă normelor legale în vigoare, dar şi pentru diminuarea riscurilor, atât asupra pacienţilor cât şi a personalului medical din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, se impune realizarea următoarelor lucrări de reparaţii.
Acestea constau în executat tavan tapetat, montat tâmplărie PVC, montat corpuri de iluminat precum şi aparataj electric, reparaţii pereţi si tavane, aplicat glet, vopsea, amorsă, gresie şi faianţă, înlocuit obiecte sanitare, turnat placă beton, demontat linoleum, îndepărtat vopsea, demontat filtru medici şi refacerea acestuia, construit cadă filtru medici, executat gol uşă şi zidit gol uşă. In ultimii ani, municipalitatea a susținut prin investiţiile deja făcute, precum şi prin proiectele aflate în derulare activitatea SJU Vaslui. La sfârșitul anului trecut, SJU Vaslui a solicitat autorităților locale un ajutor financiar pentru „Montare tarkett PVC omogen la etajul II Corp C”. Valoarea totală a investiției a fost în sumă de 540.000 lei.
Având în vedere că în ultima perioada la unitatea de sănătate au fost achiziţionate echipamente medicale de ultima generaţie, precum şi faptul că, în urma controalelor efectuate de inspectorii sanitari, s-au dispus măsuri permanente privind igienizarea şi repararea spaţiilor care au ca destinaţie desfăşurarea actului medical, se impun o serie de reparaţii curente, dintre care şi aplicarea unui covor PVC (tarkett).

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.