Sun. Dec 10th, 2023

CONCUBINI REȚINUȚI DE POLIȚIȘTII DIN IANA

2 min read

Poliţiştii Secției 8 Poliție Rurală Iana, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut un bărbat și o femeie, în vârstă de 43, respectiv 35 de ani, din comuna Voinești, județul Vaslui, concubini, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de violență în familie.
La data de 25 octombrie, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana au fost sesizați de către un cadru didactic al unei unități de învățământ din comuna Voinești, cu privire la faptul că, un minor de 5 ani prezintă vătămări corporale specifice unei agresiuni.
Minorul a fost transportat la Spitalul Municipal de Urgență Bârlad pentru evaluare și acordarea de îngrijiri medicale, ulterior fiind transferat la o unitate medicală din municipiul Vaslui.
În urma cercetărilor efectuate, polițiștii din Iana au stabilit că, în noaptea de 24/25 octombrie 2023, pe fondul unei stări conflictuale spontane și a unei altercații între cei doi concubini, doi dintre copiii familiei, băieți, în vârstă de 5 și 3 ani, ar fi fost agresați, fiind loviți peste corp de către ambele persoane cercetate.
Ca urmare a agresiunii, minorul de 5 ani a suferit leziuni traumatice care vor necesita 40-45 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare iar cel de 3 ani a suferit leziuni traumatice care vor necesita 2-3 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.
Cu privire la situația minorilor a fost sesizată Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului Vaslui, cei trei urmând a fi securizați în vederea evaluării și consilierii.
La data de 27 octombrie, ca urmare a administrării probatoriului, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana au luat față de cele 2 persoane cercetate măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore.
Aceștia urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru dispunerea unor măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a persoanelor cercetate.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.