Sun. Dec 3rd, 2023

165 de locuri de muncă puse la dispoziţia persoanelor aflate in căutarea unui loc de muncă la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

2 min read

În cadrul Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi organizată in data de 27 octombrie 2023 de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vaslui, persoanele care doresc să se angajeze au avut de ales dintr-un număr de 165 locuri de muncă puse la dispoziţie de 33 agenţi economici din judeţ. Acţiunea s-a desfăşurat concomitent la sediul Centrului Județean de Resurse pentru Asistență Educațională – strada Donici nr.2 din Vaslui, la sediul Cercului Militar – strada 1 Decembrie nr.25 din Bârlad și la Casa de cultura Alexandru Giugaru, str. Teilor, nr.2 din Huși, începând cu ora 900.
Acţiunea fost organizată cu scopul de a veni, în egală măsură, atât în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, cât şi angajatorilor care nu au avut posibilitatea selecţionării personalului necesar activităţilor din cadrul firmei. Participarea, atât a reprezentanţilor agenţilor economici cât şi a persoanelor în căutarea unui loc de muncă fiind gratuită.
Din cei peste 800 de agenţi economici din judeţ contactaţi de către AJOFM Vaslui, în vederea identificării cererii de forţă de muncă, au confirmat participarea la bursă 33 care au oferit 165 locuri de muncă vacante (la Vaslui 11 firme au oferit 77 locuri de munca, la Bârlad 9 firme – 58 posturi şi la Huşi 13 firme – 30 posturi). Dintre acestea 14 se adresează persoanelor cu studii superioare şi 151 persoanelor fără studii superioare.
Printre meseriile cele mai solicitate se numără – pentru persoanele cu studii superioare : consiler economist, inginer industria alimentară, inginer mecanic, medic veterinar, inginer zootehnist, şef echipa specializată, şef proces fabricaţie, iar pentru cei fără superioare: tehnician electromecanic, asistent medical generalist, operator maşini de etichetat, operator curaţitor chimic, bucatar, ajutor bucatar, electrician intretinere reparaţii, ambalator manual , operator confecții îmbrăcăminte, muncitor necalificat în confecții şi altele.
La bursa locurilor de munca organizata anul acesta au participat 521 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Au fost selectaţi în vederea încadrării un număr de 85 persoane.
In baza protocolului încheiat intre Ministerul Muncii și Solidarităţii Sociale și Ministerul Educaţiei, la Bursa locurilor de munca au participat şi 312 de elevi ai claselor terminale din cadrul a 8 unități de învațământ din judeţ, acţiunea organizata de AJOFM Vaslui oferindu-le viitorilor absolvenţi posibilitatea unui prim contact cu piaţa muncii.
De asemenea, in baza protocolului încheiat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, la Bursa locurilor de munca au participat si 20 persoane cu dizabilitati.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.