Sun. Dec 3rd, 2023

Lucrări finalizate la Centrul Cultural „Dimitrie Cantemir” Vaslui

2 min read

În prezența jurnaliștilor, Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, a ținut ca în ziua nașterea marelui cărturar Dimitrie Cantemir sa se facă o prezentare a noului Centru Cultural Judetan, care va purta numele celui care a fost domn al Moldovei și s-a născut pe meleaguri vasluiene.
Centrul va funcţiona în fosta Casă a Armatei, reabilitată in totalitate în cadrul unui proiect în valoare de 22 de milioane de lei, derulat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, la care Consiliul Judeţean Vaslui a avut o contribuţie proprie de circa 3 milioane de lei.
„Cultura reprezintă o parte esenţială a vieţii noastre, un domeniu cu rol cheie în dezvoltarea societăţii. Ne-am dorit înfiinţarea unui centru cultural în judeţul Vaslui, pentru că acesta va oferi atât artiştilor din mai multe sfere oportunitatea să-şi facă activitatea cunoscută, cât şi publicului larg ocazia să se conecteze cu tot ceea ce ţine de domeniul artistic. Am ales ca instituţia de cultura să poarte numele marelui cărturar Dimitrie Cantemir, personalitate marcantă a istoriei şi culturii noastre, spirit inovator şi erudite de seamă. Nu e întâmplător că reuşim să pornim motoarele acestui centru chiar în acest an, declarat de UNESCO “Anul Cantemir”, a declarat Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vaslui. Clădirea a fost recompartimentată, fiind amenajate spaţii expoziţionale, săli de repetiţii, birouri şi o sală de spectacole cu scenă rotativă, având o capacitate de 409 locuri.
De asemenea, se vor construi o parcare şi o staţie de alimentare pentru vehicule electrice, urmând ca recepţia finală să aibă loc până la sfârşitul acestui an.

Dorelian David

Foto: Alexandru Boghiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.