Sun. Dec 3rd, 2023

Contract de finanțare pentru proiectul „BiblioHub Vaslui”

1 min read

Consiliul Județean Vaslui a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „BiblioHub Vaslui”. Lider de proiect este Consiliul Județean Vaslui, având partenere 29 de biblioteci din județ.
Valoarea proiectului este de peste 4 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență.
Prin acest proiect, trei biblioteci din județ vor deveni hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale. Este vorba despre Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, Biblioteca Municipală „Mihai Ralea” Huși și Biblioteca Comunală Fălciu.
Proiectul presupune renovarea și dotarea corespunzătoare a celor trei biblioteci. De asemenea, alte 26 de biblioteci din județ vor fi dotate cu echipamente informatice de ultimă generație și se va asigura infrastructura necesară pentru instruirea a 2.500 de persoane care provin din medii defavorizate, în vederea obținerii unor competențe de bază în ceea ce privește operarea calculatorului. Hub-ul de dezvoltare a competențelor digitale va oferi cetățenilor posibilitatea de a crea materiale intelectuale și fizice utilizând resurse, precum computere, imprimante, instrumente de captare și editare audio și video. Aceste hub-uri vor fi completate cu instruirea bibliotecarilor, pentru a se asigura că spațiul și facilitățile lor sunt utilizate de către cetățeni într-un mod corect și pentru a-i implica pe aceștia în utilizarea tehnologiilor pentru a crea, a explora și a experimenta. Implementarea proiectului începe odată cu semnarea contractului și se va finaliza cel târziu la data de 30 iunie 2026.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.