Sun. Dec 3rd, 2023

Liber la licitatii, din noiembrie, la noul Bazar

2 min read

În perioada 13-23 noiembrie vor fi organizate licitațiile pentru închirierea de spații comerciale în noul bazar. Spațiile scoase la licitație sunt grupate în nouă loturi. Pentru spațiile comerciale din halele bazarului, prețul de pornire al licitației este de 42 lei/metrul pătrat. Primăria Vaslui prezintă pe site-ul instituției informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie închiriat.
La ultima ședință ordinară, Consiliul Local (CL) Vaslui a aprobat cu 22 de voturi „pentru” regulamentul privind organizarea licitațiilor pentru închirierea de spații comerciale în noul bazar. Aleșii PSD din CL Vaslui au convocat o ședință extraordinară pentru aprobarea regulamentului, însă din lipsă de cvorum aceasta nu a mai avut loc.
Grupul consilierilor locali ai PSD din CL Vaslui a convocat o ședință extraordinară pentru trei proiecte de hotărâre. Unul din proiecte viza regulamentul privind organizarea licitațiilor pentru închirierea de spații comerciale în noul bazar. Consilierii social democrați au precizat că vor iniția un proiect privind relocarea comercianților din vechiul bazar în noile hale. Reprezentanții USR au acuzat grupul consilierilor PSD că au indus niște așteptări mari comercianților, atunci când au promis că vor iniția un proiect privind relocarea comercianților din vechiul bazar în noile hale. Prin tergiversarea aprobării acestui proiect se amână la nesfârșit folosirea noului bazar. În municipiul Vaslui a fost finalizat obiectivul de investiţii „Amenajare Platformă Bazar şi Târg Auto”. În cadrul proiectului au fost construit obiectivul „Hale metalice”, pe terenul ce aparţine municipiului Vaslui, situat în str. Decebal nr.30. Ansamblul propus are două funcțiuni de bază: bazarul cu o suprafață de 11.454 metri pătrați (mp) și Târgul Auto cu 7.825 mp. Zona bazar cuprinde cinci hale cu spații de circulație tip culoar, o hală pentru tarabe, 56 tarabe, 4 hale pentru magazine, 64 celule magazin (23,50 mp), 7 celule magazin (18,70 mp), 8 celule magazin (9,00 mp), 4 magazine alimentare (40 mp), Pavilion administrativ, parcare cu 104 locuri pentru clienți. Zona Târgului Auto cuprinde o parcare cu 92 locuri pentru mașini mici și 18 locuri pentru mașini mari și spălătorie auto.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.