Sun. Dec 10th, 2023

Exercițiu de mobilizare a rezerviștilor în județul Vaslui

1 min read

Astazi a început în judeţ exerciţiul de mobilizare a rezerviştilor MOBEX. Potrivit reprezentantilor Ministerului Apărării Nationale, exerciţiul are caracter de rutină, activităţi similare fiind organizate în acest an şi în judeţele Timiş, Caraş-Severin, Harghita şi Covasna.
Exerciţiul de mobilizare, care se va finaliza vineri, va implica activităţi ale mai multor structuri din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne de pe teritoriul judeţului Vaslui, o parte dintre autorităţile publice locale, instituţii publice şi organele de specialitate aflate în subordinea sau autoritatea ministerelor de resort, care au stabilite sarcini de mobilizare.
Exercițiile de acest tip se planifică și se organizează periodic în toate județele țării, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărarea prin exerciții și antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Țării, în anul premergător desfășurării acestora. Pe timpul exercițiului, o parte dintre rezerviștii cu domiciliul în județul Vaslui, cuprinși în planurile de mobilizare, vor fi chemați la unitățile militare în vederea desfășurării unor activități specific de pregătire, potrivit prevederilor legale în vigoare.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.