15/07/2024

„Viciu si istorie la Kustenge. Pipe si lulele din colectia muzeului constantean”

1 min read

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui organizează, în colaborare cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța, expoziția temporară „Viciu și istorie la Kustenge. Pipe și lulele din colecția muzeului constănțean”. Vernisajul va avea loc joi, 28 septembrie, orele 12.00, la sala Arta a instituției de cultură.
Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui este primul muzeu din România care găzduiește o expoziție de acest gen. Publicul va putea admira: pipe din porțelan, pipe din așa-numita „spumă de mare” (silicat de magneziu), din lut, lemn sau metal, dar și din materiale neconvenționale, precum melc de mare sau coarne de ovine și caprine. În inventarul acestei expoziții sunt incluse și accesorii dedicate acestui viciu (portțigaret-uri) alături de celebrele pipe de TOPHANE ori de pipe europene cu motive orientale.
Astfel, în perioada 28 septembrie – 10 noiembrie 2023, vă așteptăm la muzeu pentru a vizita o expoziție inedită!
Organizatori sunt prof. dr. Ramona Maria Mocanu, manager al Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui si Albert Gabriel Grecu, șef de secție la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.