18/05/2024

BĂRBAT REȚINUT DE POLIȚIȘTII DIN MURGENI

2 min read

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Murgeni au reținut un bărbat, în vârstă de 29 de ani, din localitatea Sărățeni, orașul Murgeni, județul Vaslui, cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de distrugere, lovire sau alte violențe, amenințare și violență în familie.
La data de 20 septembrie, ora 07.36, Poliția Orașului Murgeni a fost sesizată, prin S.N.U.A.U. 112, de către o femeie, în vârstă de 27 de ani, din Sărățeni, cu privire la faptul că fostul concubin, în vârstă de 29 de ani, ar fi agresat-o.
Ca urmare a cercetărilor efectuate, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Murgeni au stabilit că, la data de 20 septembrie 2023, ora 07.30, femeia aflată la volanul unui autoturism ar fi fost oprită în trafic de fostul concubin, și el aflat la volanul unui autoturism, care ar fi agresat-o, lovind-o cu palmele și pumnii în zona feței. La plecare, acesta ar fi efectuat manevra de mers înapoi și ar fi acroșat autoturismul persoanei vătămate, producându-i avarii.
În urma tamponării, nu au rezultat vătămări corporale, ambii conducători auto fiind testați cu aparatul alcooltest, rezultatele înregistrate fiind negative.
Polițiștii au emis împotriva bărbatului de 29 de ani un ordin de protecție provizoriu, pe o perioadă de 5 zile, prin care acesta era obligat să păstreze o distanță de minim 100 de metri față de fosta sa concubină și fiul lor minor dar și față de reședința acestora.
La data de 21 septembrie 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii din Murgeni au reținut, pe o perioadă de 24 de ore, bărbatul de 29 de ani.
La data de 22 septembrie 2023, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, care a luat măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Poliției Orașului Murgeni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului.
Reamintim:
Emiterea unui ordin de protecţie provizoriu presupune, pentru o periodă de 5 zile, impunerea uneia ori mai multor obligaţii sau interdicţii față de agresor, după cum urmează:
-evacuarea temporară a agresorului din locuinţa comună, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate;
-reintegrarea victimei şi, după caz, a copiilor în locuinţa comună;
-obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă, faţă de membrii familiei acesteia, faţă de reşedinţa, locul de muncă sau unitatea de învăţământ a persoanei protejate;
obligarea agresorului de a preda poliţiei armele deţinute.

ÎNCĂLCAREA ORICĂREIA DINTRE MĂSURILE DISPUSE PRIN ORDINUL DE PROTECȚIE PROVIZORIU CONSTITUIE INFRACŢIUNE ŞI SE PEDEPSEŞTE CU ÎNCHISOARE DE LA 6 LUNI LA 5 ANI.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.