18/05/2024

Atelier de pictură pe sticlă pentru tinerii Parohiei Moara Grecilor

1 min read

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, Parohia Moara Grecilor din Protopopiatul Vaslui a organizat, pe perioada vacanței de vară, un Atelier de pictură pe sticlă.
În cadrul atelierului, 30 de copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 16 ani și-au exersat talentul, pictând icoane reprezentând pe Mântuitorul Hristos, Maica Domnului, precum și pe Sfinții lor ocrotitori.
„Cursurile au fost susținute de către Doamna Daniela Caliniuc, Profesor de Educație Artistică în cadrul Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, ea fiind sprijinită, pe tot parcursul activității, de tineri membri ai parohiei.
Desfășurarea Atelierului de pictură a inclus întâlniri săptămânale, culminând cu un Vernisaj desfășurat duminică, 27 august, în curtea bisericii parohiale, în cadrul căruia copiii și-au prezentat icoanele lucrate, primind aprecieri din partea credincioșilor și fiind premiați, pe măsura talentului lor.
Cursul de pictură pentru copii se înscrie în rândul activităților cu tinerii, desfășurat de Parohia Moara Grecilor, activități ce vor propune începerea, la jumătatea lunii septembrie, a unui Atelier de Muzică laică și religioasă, destinat copiilor și adolescenților din parohie și nu numai”, a precizat Părintele Paroh Adrian Buimac.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.