23/05/2024

47 de cursuri de formare profesională pentru 658 de șomeri

1 min read

Pentru acest an planul de formare profesională al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui cuprinde 47 de cursuri pentru 658 de șomeri. Din cele 47 de cursuri, patru cursuri sunt de iniţiere pentru 56 de șomeri, 26 de cursuri sunt de re/calificare, pentru un număr de 364 șomeri, 9 cursuri de specializare, pentru un număr de 126 de șomeri, şi 8 cusuri de competenţe cheie, pentru un număr de 112 șomeri. Din cele 4 cursuri de iniţiere, 3 cursuri sunt de “Referent resurse umane” și un curs de “Operator introducere, validare şi prelucrare date”, pentru 14 șomeri. Cele 26 de cursuri de re/calificare sunt distribuite astfel: 4 cursuri “Agent de Securitate”; 4 cursuri “Ajutor bucătar”; 3 cursuri “Asistent personal al persoanei cu handicap”; un curs “Coafor”; un curs “Dulgher, tâmplar, parchetar”; un curs “Femeie de serviciu” etc.
De asemenea, din cele 9 cursuri de specializare, 3 cursuri sunt de “Barman”, pentru 42 de șomeri; 4 cursuri “Casier”, pentru 56 de șomeri; 2 cursuri “Pizzar”, pentru 28 de șomeri.
Cele 8 cursuri pentru dobândirea de competenţe cheie sunt distribuite astfel: 2 cursuri “Competenţe antreprenoriale, financiare şi juridice”, pentru 28 de șomeri; 2 cursuri “Competenţe de comunicare în limba română”, pentru 28 de șomeri; 2 cursuri “Competenţe de bază în matematică, ştiinţe şi tehnologie”, pentru 28 de șomeri; 2 cursuri “Competenţe digitale de utilizare a tehnologiei informaţiei ca instrument de învăţare şi cunoaştere”, pentru 28 de șomeri.

Doru David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.