Sun. Dec 10th, 2023

VASLUIUL, 14 STATII DE INCARCARE PENTRU MASINILE ELECTRICE

2 min read

Județul Vaslui va beneficiam în scurt timp, de un numar de 14 stații de încărcare cu putere normală pentru mașinile electrice.
Nouă se vor regăsi în municipiul resedinta de judet. Acestea vor fi amplasate la Palatul Administrativ, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Spitalul Județean de Urgență, Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Constantin Pufan”, Centrul de Recuperare si Reabilitare pentru Copilul cu Handicap, Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Elisabeta Polihroniade”, SC Lucrări Drumuri și Poduri SA, Spitalul județean de Urgență (Spital 2) și fosta Casa Armatei. Alte două stații vor fi instalate la Bârlad, din care una va fi montată în zona Teatrului „Victor Ion Popa” – Muzeul „Vasile Pârvan”, iar cealaltă va fi la Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru Copilul Abuzat, Neglijat și Exploatat.
Restul stațiilor de încărcare se vor regăsi la Negrești (Centrul Școlar de Educație Incluzivă), Băcești (Centrul de Asistență Medico-Socială) și Codăești (Centrului de Asistență Medico-Socială).
Cererea de finanțare a fost depusă de Consiliul Județean Vaslui prin EURONEST si a fost deja aprobată. Până la sfârșitul lunii octombrie se va elabora documentația tehnico-economică aferentă etapei a II-a de evaluare, ulterior urmând a fi demarate lucrările de construcție și montare. Stațiile vor beneficia de 2 puncte de încărcare fiecare și de câte 2 locuri de parcare și vor fi accesibile publicului larg. Finanțarea este asigurată de Administrația Fondului pentru Mediu.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.