21/05/2024

Comunicat de presa

1 min read

Asociația Managerilor din Muzee (AMM) este alături de Rețeaua Națională a Muzeelor din România (RNMR) în demersul pentru modificarea sau eliminarea anumitor dispoziții din proiectul de ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, descentralizarea serviciilor publice, disciplină economico-financiară, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative apărută sub formă de proiect în spațiul public.
Nevoia guvernului de a restrânge cheltuielile cu aparatul propriu este justificată, dar nu pot fi aplicate aceleași măsuri și personalului cu diverse specializări dobândite, din pricina faptului că tot sistemul național al culturii este deja vulnerabilizat și redus la minimul posibil. O aplicare a proiectului Ordonanței de urgență fără a se ține cont de solicitările RNMR va avea drept consecință distrugerea domeniului cultural fără posibilitate de redresare în viitor.
AMM va susține amendamentele care vizează buna funcționare a instituțiilor de cultură și va decide modul de acțiune în funcție de măsura în care factorii decizionali vor ține cont de modificările propuse.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.